Na een jarenlang intensief gebruik hebben we het pand, met zijn kenmerkende antroposofische elementen, grondig gerenoveerd. Naast het vervangen van de installaties, verf- en sauswerk zijn ook alle zes kamers aangepakt. De persoonlijke ruimte op de eigen kamer van de gastbewoners is groter, lichter en comfortabeler geworden. Ook de algemene woon/eetkamer is dankzij de verbouwing ruimer met nog meer zicht op de schitterende stadstuin. Het hospice is weer klaar voor haar taak om mensen in de laatste fase van hun leven zo comfortabel mogelijk op te vangen en te begeleiden. Dat doen we met de hospice (huis-)artsen, het verpleegkundig team, een grote diverse groep vrijwilligers, het coördinatieteam en uiteraard de gastbewoners en zijn of haar naasten. Alle medewerkers van het hospice kijken uit naar een kennismaking met u in ons hernieuwde hospice.

 

Bijna-Thuis-Huis
De meesten van ons willen een zieke dierbare zo lang mogelijk zelf thuis verzorgen en bijstaan. Soms is dat om allerlei redenen niet (meer) mogelijk. In het Haagse Bijna-Thuis-Huis wonen zes gastbewoners die niet lang meer te leven hebben. De zorg is in handen van gespecialiseerde vrijwilligers en professionals, die elkaar op allerlei terreinen aanvullen. Het Jacobshospice is zo’n ‘bijna thuis huis.’

 

Privacy
Privacy is een heel belangrijk onderdeel in onze zorg aan u. Wij werken nauw samen met mensen die belangrijk voor u zijn. Dit kunnen uw partner, kind, familie of vrienden zijn. Het is belangrijk voor ons om te weten wie uw belangen mogen behartigen als u daar zelf niet meer toe in staat bent. Wij werken bij voorkeur met twee vaste contactpersonen die wij op de hoogte houden van uw situatie en die wij altijd informeren als uw situatie verandert en bij overlijden. De contactpersonen informeren namens u andere belanghebbenden. Wij verstrekken geen informatie aan andere mensen zonder uw toestemming.

 

Reacties van familie en vrienden
Lees hier wat anderen over ons Jacobshospice zeggen.