1. Home
  2. /
  3. Ons huis

 

Het Jacobshospice heeft zes mooie, lichte gastenkamers. De gemeenschappelijke woon/eetkamer is ruim en geeft mooi zicht op de schitterende stadstuin. Het hospice staat klaar om mensen in de laatste fase van hun leven zo comfortabel mogelijk op te vangen en te begeleiden. Dat doen we met de hospice (huis-)artsen, het verpleegkundig team, een grote diverse groep vrijwilligers, het coördinatieteam en uiteraard de gastbewoners en zijn of haar naasten. Alle medewerkers van het hospice kijken uit naar u!

 

 

Gastenkamers
Onze gastenkamers zijn volledig ingericht en hebben een eigen toilet en badkamer. Ook heeft ieder appartement een keukenblok voor de eigen lekkernijen. Uw naaste kan blijven slapen op uw kamer (bedbank, opklapbed of koppelbed) of in de logeerkamer. Voor overnachting inclusief ontbijt vragen wij een vergoeding van € 10,- per nacht per persoon. Kinderen kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene blijven slapen. In goed overleg zijn ook huisdieren welkom.

 

Gezamenlijke ruimten
Het hospice heeft een mooie huiskamer met open keuken. Hier kunnen de kookvrijwilligers maaltijden bereiden. Bezoek kan tegen een kleine vergoeding (€ 5,-) blijven eten. Natuurlijk staat de koffie klaar. De familiekamer is ingericht om elkaar als familie te ontmoeten.
En niet in de laatste plaats onze prachtige stadstuin. Heerlijk om in de zon of juist onder de parasol te genieten. De tuin is ook toegankelijk met rolstoel en bed.

 

Verblijfskosten
Iedere gast betaalt voor het verblijf in het hospice een eigen bijdrage van € 50,- per dag. Veel zorgverzekeraars vergoeden deze eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk in het aanvullend pakket. Als iemand deze eigen bijdrage niet kan betalen, wordt samen met de algemeen coördinator naar een goede oplossing gezocht. Als u aanvullend verzekerd bent, kunt u vaak de eigen bijdrage voor verblijf in het hospice terugvragen van de zorgverzekeraar, soms beperkt tot een maximum per dag of een maximum voor het totaal. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar. Check hiervoor uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

 

Rookbeleid
We kunnen ons voorstellen, dat onze gastbewoners ook in de laatste levensfase willen roken. Roken kan in de tuin. Onze vrijwilligers zijn bereid om u daarheen te brengen, ook in rolstoel of bed. Als alternatief bieden we – kosteloos – een e-sigaret aan. In de avond en nacht is roken helaas niet mogelijk, omdat er dan niet altijd iemand mee naar buiten kan. Voor bezoekers geldt ook dat er alleen buiten gerookt mag worden.

 

Bereikbaarheid
Het Jacobshospice is goed bereikbaar per fiets en openbaar vervoer (tram 3 of 17). Bezoek met de auto dient rekening te houden met betaald parkeren. In de directe omgeving van het Jacobshospice is het betaald parkeren ingesteld tussen 13.00 – 24.00 uur.

 

Hoe meldt u zich aan?
Om in aanmerking te komen voor opname in het hospice gaan wij uit van een levensverwachting van maximaal drie maanden. Mocht u tijdens de opname qua levensverwachting nieuwe perspectieven krijgen, dan zoeken wij in gezamenlijk overleg naar een adequate oplossing. U of uw naaste kunt zich zelf aanmelden. Ook wijkverpleging, huisarts of ziekenhuis kan op verzoek van betrokkene bemiddelen bij opname. U vindt onze gegevens via contact.

 

Jaarbericht 2020-2021-2022

Accountantsrapporten

Accountantsrapport 2020

Accountantsrapport 2021

Accountantsrapport 2022

Het meerjarenbeleidsplan 2023-2025 is uitgewerkt in onderstaande afbeelding. Het gehele plan is te vinden via deze link.

Ketenpartners

Het Jacobshospice werkt nauw samen met bestaande initiatieven rond palliatieve en terminale zorg. Het hospice is aangesloten bij de brancheorganisatie Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland (VPTZ).

We zijn lid van Vereniging Transmurale Zorg (VTZ) en daarmee lid van het Netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden. Samen hebben we een informatiegids palliatieve zorg samengesteld. We onderhouden een goede samenwerking met het Integraal Kankercentrum Nederland.