Klaar voor de toekomst
Na een jarenlang intensief gebruik hebben we het pand, met zijn kenmerkende antroposofische elementen, grondig gerenoveerd. Naast het vervangen van de installaties, verf- en sauswerk zijn ook alle zes kamers aangepakt. De persoonlijke ruimte op de eigen kamer van de gastbewoners is groter, lichter en comfortabeler geworden. Ook de algemene woon/eetkamer is dankzij de verbouwing ruimer met nog meer zicht op de schitterende stadstuin. Het hospice is weer klaar voor haar taak om mensen in de laatste fase van hun leven zo comfortabel mogelijk op te vangen en te begeleiden. Alle medewerkers van het hospice kijken uit naar een kennismaking met u in ons hernieuwde hospice.

 

 

Gastenkamers
Onze gastenkamers zijn volledig ingericht en hebben een eigen toilet en badkamer. Ook heeft ieder appartement een keukenblok voor de eigen lekkernijen. Uw naaste kan blijven slapen op uw kamer (bedbank, opklapbed of koppelbed) of in de logeerkamer. Voor overnachting inclusief ontbijt vragen wij een vergoeding van € 10,- per nacht per persoon.

 

Gezamenlijke ruimten
Het hospice heeft een mooie huiskamer met open keuken. Hier kunnen de kookvrijwilligers maaltijden bereiden. Bezoek kan tegen een kleine vergoeding (€ 5,-) blijven eten. Natuurlijk staat de koffie klaar. De familiekamer (nu tijdelijk niet beschikbaar vanwege de beperkingen in de bezoekregeling) is ingericht om elkaar als familie te ontmoeten.
En niet in de laatste plaats onze prachtige stadstuin. Heerlijk om in de zon of juist onder de parasol te genieten. De tuin is ook toegankelijk met rolstoel en bed.

 

Verblijfskosten
Iedere gast betaalt voor het verblijf in het hospice een eigen bijdrage van € 45,- per dag. Veel zorgverzekeraars vergoeden deze eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk in het aanvullend pakket. Als iemand deze eigen bijdrage niet kan betalen, wordt samen met de coördinator en het bestuur naar een goede oplossing gezocht.

 

Bereikbaarheid
Het Jacobshospice is goed bereikbaar per fiets en openbaar vervoer (tram 3 of 16). Bezoek met de auto dient rekening te houden met betaald parkeren. In de directe omgeving van het Jacobshospice is het betaald parkeren ingesteld tussen 13.00 – 24.00 uur.

 

Hoe meldt u zich aan?
Om in aanmerking te komen voor opname in het hospice gaan wij uit van een levensverwachting van maximaal drie maanden. Mocht u tijdens de opname qua levensverwachting nieuwe perspectieven krijgen, dan zoeken wij in gezamenlijk overleg naar een adequate oplossing. U of uw naaste kunt zich zelf aanmelden. Ook wijkverpleging, huisarts of ziekenhuis kan op verzoek van betrokkene bemiddelen bij opname. U vindt onze gegevens via contact.