1. Home
  2. /
  3. Verhalen van familie en...

 

Aan alle lieve medewerkers…

“Ik wil jullie bedanken voor alle goede zorgen en aandacht die jullie aan mijn moeder hebben gegeven. Ik ben zo blij, dat zij de laatste weken bij jullie heeft mogen wonen. Ik weet, dat zij het lastig heeft gevonden om zichzelf niet als patiënt te zien en weet dat jullie geprobeerd hebben haar dat anders te laten voelen. Haar samen met mij over de drempel heen helpen om toch in de tuin te zitten en beneden te eten, heb ik heel erg gewaardeerd.
Mijn moeder is altijd een ‘lekkerbek’ geweest, zoals zij dat zelf noemde. Toe ze wist, dat zij ernstig ziek was, verloor zij letterlijk en figuurlijk de lust in eten. Dankzij jullie kookkunsten en de insteek niets moet, alles mag, kwam de zin in eten terug. Ik heb haar regelmatig weer van het eten zien en ‘horen’ genieten. Ze had nog nooit Indisch zelf gekook, maar genoot toen er Indisch op het menu stond. De verschillende stamppotjes vond ze heerlijk en monterden haar op. Zo ook de preisoep.
Blij verrast was ze dat jullie iedere week bloemetjes in een vaasje kwamen brengen (ook al had ze er zelf meer dan genoeg).
De gesprekjes met de dames van de schoonmaak vond ze heel fijn. Daardoor was ze weer even betrokken bij de ‘echte dingen in het leven’, zoals zij het zei.
Ik heb het heel fijn gevonden, dat wij ondanks corona, mijn moeder regelmatig met verschillende mensen hebben mogen bezoeken. Lieve allemaal, dank jullie wel!”

 

Groot cadeau

“Wat zijn jullie een groot cadeau geweest de laatste week van onze vader. Hij kwam bij jullie compleet tot rust, waardoor wij ook weer even ‘kind’ konden zijn. Erg bijzonder! Wij hebben enorm veel bewondering voor het werk dat jullie met zoveel liefde doen. We kunnen jullie niet genoeg bedanken. Veel liefs…”

 

Fijn gesprek

‘Wij waren opgelucht dat mama in het Jacobshospice terecht kon in plaats van naar een verpleeghuis te moeten gaan. Ze voelde zich door goede zorgen omringd en heeft met een van de verpleegkundigen nog een gesprek kunnen hebben, dat haar angst voor wat komen ging, wegnam. Dank voor alles…”

 

Het is goed zoals het is

“Ik had me geen betere plek kunnen bedenken voor de laatste weken van mijn dochter. Ook de nazorg van mijn overleden dochter: zo respectvol en liefdevol en eervol. Met grote dank….”