CUVO schenkt Jacobshospice een nieuwe koelplaat

Afgelopen week ontving het Jacobshospice een mooie donatie van CUVO: een nieuwe, lichtgewicht koelplaat. Algemeen coördinator Mascha en verpleegkundige Attie namen de plank in ontvangst.

Het is belangrijk om na een overlijden een lichaam zo snel mogelijk te koelen. Zeker bij warm weer en wanneer er wat meer tijd tussen het overlijden en de uitvaart zit, kan mogelijk voorkomen worden dat een kist eventueel eerder gesloten moet worden dan wenselijk. Hoe eerder je begint met koelen en een goede verzorging hoe beter. In verband met de corona-maatregelen gaat een overledene nu snel naar het uitvaartcentrum, maar zodra het weer mogelijk is, kunnen we binnen ons hospice – al dan niet samen met de familie – de laatste zorg bieden.

CUVO is eigenaar van crematorium Haagse Duinen en beschikt over een aantal moderne uitvaartcentra in Den Haag, Zoetermeer, Rijswijk en Delft.