Nieuws

!! Vacature !!
Wij zoeken per 15 februari 2018 een coördinator (m/v) voor 28 uur
Zie voor meer informatie VACATURE coördinator Jacobshospice

Annemarie van Veldhuizen gaat onze organisatie verlaten

Het bekendste gezicht van het Jacobshospice,
Annemarie van Veldhuizen, heeft besloten na een zeer intensieve kleurrijke en succesvolle loopbaan te stoppen met haar werk als algemeen coördinator.
En hoewel het natuurlijk niet eenvoudig is te erkennen dat zo’n boegbeeld ook recht heeft op pensioen is het haar natuurlijk meer dan van harte gegund!

Gelukkig hebben we in Mirjam Nobel, reeds werkzaam als coördinator, een goede opvolger gevonden.
Mirjam zal het stokje van Annemarie per 1 april overnemen en worden aangesteld als algemeen coördinator.
We laten Annemarie niet zomaar gaan en willen onze dankbaarheid voor haar bijzondere inzet en bijdrage graag met u delen op de afscheidsreceptie die in maart gepland staat.

Vriendelijke groet,
Bram Schinkelshoek
Voorzitter bestuur

Beleidsplan 2018-2021

Ons bestuur heeft in samenspraak met de dagelijkse leiding een nieuw meerjarenbeleidsplan opgesteld.
De koers voor de komende 4 jaar is weer uitgestippeld. Lees hier meer over via deze link beleidsplan 2018-2021 Jacobshospice

Keurmerk ‘Goed geregeld’

Vanmiddag heeft ons hospice het NOV-keurmerk ‘Goed geregeld’ uitgereikt gekregen door Marijke van Weelden namens PEP Den Haag. Het betreft een landelijk keurmerk welke wordt uitgereikt aan organisaties die het vrijwilligerswerk zo organiseren dat vrijwilligers kunnen rekenen op voldoende mogelijkheden om zich met succes in te zetten en te ontplooien. Wij zijn er trots op!

logo keurmerk goed geregeld

Hierbij ons jaarverslag 2016

download hier het jaarverslag

Ons verpleegkundig team zoekt een deskundig en toegewijde collega

Klik hier voor meer informatie

Afbeeldingsresultaat voor vrijwilligers

Wij zijn op zoek naar meerdere enthousiaste vrijwilligers. Voor meer informatie zie onze flyer werving vrijwilligers. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Wilma, Annemarie of Mirjam 070 – 3081081

Gezocht: enthousiaste vrijwilligers!

Wij zijn op zoek naar diverse vrijwilligers voor het Jacobshospice!

— Vrijwilligers aan bed (2x per week 4 uur)
— Vrijwilligers gastheer/gastvrouw  (1x per week 4 uur)
— Kookvrijwilligers flexibel

Voor meer informatie klik op de bovenstaande linken. Als je interesse hebt of vragen neem contact op met onze coördinatoren 070-3081081. Mailen mag ook naar info@jacobshospice.nl Kijk ook eens op onze facebook pagina 

Lezing ‘Leven in een hospice’

Op maandag 6 maart heeft algemeen coördinator Annemarie van Veldhuizen een lezing gegeven bij Yarden Uitvaartverzorging over het leven in een hospice. Er was veel animo en een grote betrokkenheid waardoor er mogelijk  een vervolglezing wordt gegeven. Binnenkort meer hierover op onze website.

Om de flyer van deze lezing te bekijken, klik op de volgende link:  lezing hospice

Nieuwe coördinator!

Wij zijn heel blij te vermelden dat Mirjam Nobel per 1 maart 2017 als coördinator in dienst is getreden bij het Jacobshospice! Zij volgt Lieke Mouthaan op die een nieuwe uitdaging aangaat na jarenlang met plezier te hebben gewerkt. Mirjam is 39 jaar oud en heeft vele jaren werkervaring als maatschappelijk werker met diverse doelgroepen. Ook heeft zij in coördinerende functies gewerkt. Wij zijn ontzettend blij met de komst van Mirjam en zij is met veel enthousiasme begonnen in het hospice!

Gastlessen Mondriaan ziekenverzorgende

In oktober en november van dit jaar hebben wij weer twee gastlessen verzorgd voor in totaal 30 leerlingen die in opleiding zijn tot ziekenverzorgenden. In de gastlessen maken ze kennis met het Jacobshospice en worden de pijlers van de palliatieve zorg besproken. Wij vinden dit erg leuk om te doen en de leerlingen gaan vaak enthousiast weer de deur uit.

Heeft uw organisatie ook interesse in een gastles? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op! 070-3081081

Jaarverslag 2015

Lees via onderstaande link het Jaarverslag van 2015!

jaarverslag 2015 web

Uitreiking cheque CPC-loop

Eerder lieten wij weten dat er bij de city-pier-city loop een groep makelaars heeft meegelopen om geld in te zamelen voor het Jacobshospice. Dit ter ere van hun collega en tevens ambassadeur van ons hospice, Peter Rottgering, die onlangs in ons hospice overleed. Afgelopen dinsdag kwamen zij de cheque aan ons overhandigen van maar liefst € 1365,-!!! Wij zijn hier ontzettend blij mee en willen nogmaals de initiatiefnemers heel erg bedanken voor hun inzet!

CPC-loop voor het Jacobshospice!

Gisteren, zondag 6 maart, was de City Pier City-loop in Den Haag. Een groep makelaars van NVM Makelaars heeft meegelopen om geld op te halen voor het Jacobshospice. Dit ter ere van hun collega-makelaar en tevens trouwe ambassadeur van het Jacobshospice, Peter Rottgering, die in januari in ons hospice overleed. Het was zijn wens zoveel mogelijk geld binnen te halen voor het voortbestaan van het hospice. Alle hardlopers, ontzettend bedankt voor jullie inzet!!!

Kookvrijwilligers gezocht

Wij zijn op zoek naar kookvrijwilligers voor het Jacobshospice! Klik op onderstaande link om hier meer over te lezen.

advertentietekst kookvrijwilligers

Jacobsjournaal 2015

De kerstversie van ons Jacobsjournaal is uitgebracht! Klik op onderstaande links om het journaal te lezen.

jacobsjourn web. Nov 2015 CMYK

jacobsjourn web.2015. inleg cmyk

Denkt u wel eens na over uw dood?

‘Dood gewoon in Den Haag’ is een initiatief van de gemeente Den Haag in samenwerking met andere partijen om de dood bespreekbaar te maken. Annemarie van Veldhuizen (algemeen coördinator) was gastspreker op de bijeenkomst. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier en bekijk de video.

Column: Jacobshospice, een onopvallend pareltje

Een prachtige column, over ons Jacobshospice, geschreven door vrijwilligster Sigrid van Iersel op woensdag, 06 februari 2013. Lees de column online.

Online: website vrienden van het Jacobshospice

De vriendenstichting heeft sinds kort een eigen website; www.steunhetjacobshospice.nl  Het is een hele mooie site geworden, waar met één druk op de knop een donatie kan worden gedaan om ons hospice te ondersteunen.

Een goede dood, wat is dat?

Vrijwilligers in de palliatieve terminale zorg hebben het gemeenschappelijke doel de laatste levensfase van de bewoners zo aangenaam mogelijk te maken. Toch wordt niet overal hetzelfde gedacht over de invulling van de laatste levensfase en de dood die daarop volgt.  Dat blijkt uit onderzoek van Ilona de Ruyter en Marianne Lageweg onder 40 vrijwilligers in hospices in Den Haag en Zoetermeer.

Indien u geinteresseerd bent in het onderzoek, kunt u dit lezen in de driemaandelijkse bulletin Antenne van de VPTZ. Het volledige onderzoek kunt u lezen op www.vptz.nl

Jacobshospice
070 308 10 81
info@jacobshospice.nl
Koningin Emmakade 160
2518 JL Den Haag

Steun het Jacobshospice
Bezoek steunhetjacobshospice.nl

Social Media
Facebook

KVK
41158475

ANBI nummer
802810792